Thursday, July 28, 2011

The specified user or domain group was not found - SharePoint 2010


SharePoint 2010, “The specified user or domain group was not found”

My Environment details:
SharePoint 2010 standalone installation on Windows 7.


You may face above error if you go to following locations from Central Administrator
Application Management -> Manage service Applications
Security -> Configure service accounts

You open SharePoint 2010 management shell and type following command.
Get-SpServiceApplication
Get-SpServiceApplication : The specified user or domain group was not found.
At line:1 chr:25 ...

You might have rename or deleted user account on your environment.


Open SQL server and go to your SharePoint_Configuration Database. Run below command.

    SELECT [Name], [Version], CAST([Properties] as xml)
    From [SharePoint_Config].[dbo].[Objects] with (nolock)
    Where [Name] LIKE ‘%Profile%’

click on xml2 data for 'User Profile Service Application' service name.

open xml data and search for 'm_SerializedAcl'. You will see users that are added. Just check whether that users exists or not on from your computer management screen. If not than you can create user from
Computer -> Manage -> Local Users and Groups -> users -> add user.


and than try to open above links.

I was able to open the link 'Manage service Applications' and 'Configure service accounts'. I had accidently renamed my existing user that's why it was showing such error.

Hope that's Useful.

Thanks,
Ashish

1 comment:

  1. This absolutely helped a ton. Thank you.

    ReplyDelete